Behalve SALSA biedt Dance Company SALSIPUEDES meerdere dansen.
De basis voor de Salsa ligt namelijk in andere dansen zoals de Merengue en de Son Montuno. Alvorens de Salsa kan worden geleerd zullen daarom deze dansen goed in de benen moeten zitten.
Verder kunnen bij Dance Company SALSIPUEDES ook Bachata, Mambo, ChaChaCha, Kizomba, Regeatton, Zumba en Antilliaanse dansen worden geleerd zoals de Wals, en natuurlijk niet te vergeten de Tumba!

De danslessen worden één keer per week gedurende 10 lessen in de middag- en avonduren gegeven.
De lessen duren 1 uur, zijn gevarieerd en hebben een opbouwend karakter.

Er wordt les gegeven in zes groepen (niveaus) namelijk een beginners groep, een basic groep, een intermediate groep, een advanced I groep en een advanced II groep. Alle cursisten dienen, in onderling overleg met de leiding, te beginnen bij de beginnersgroep. De advanced groepen zijn weggelegd voor diegenen die meer op showniveau willen dansen. Voor het volgen van deze groep moeten eerst minimaal tot en met het niveau 3  zijn doorlopen.

De volgende dansen komen aan bod:

Salsa 1: Merengue, Son Montuno en basis Salsa.
Salsa 2: Basis Salsa, en basis Salsafiguren.
Salsa 3: Basis crossbody lead, turns en rueda.
Salsa 4: Opbouw naar ingewikkelde showfiguren & (Zumba)shines tbv wedstrijden
Salsa 5: Geavanceerde showfiguren & (Zumba)shines tbv wedstrijden
Salsa 6: Zeer geavanceerde showfiguren & (Zumba)shines tbv wedstrijden
Salsa 7: Mambo & Cha Cha Cha: NY-Salsastyle, Dansen on2, Shine's en Chachacha tbv wedstrijden
Bachata 1, 2 en 3: De Dominicaanse romantische dans, maar toch zeer gevarieerd met leuke figuren en passen.

Extra's

Tijdens de danslessen zullen in allerlei oefeningen ook ritme, ritmebeheersing, ritmeherkenning en beweeglijkheid aan bod komen. Daarnaast zullen er gastsprekers en lokale artiesten worden uitgenodigd om vanuit hun invalshoek een indruk te geven van alles wat te maken heeft met de geleerde dansen. Verder zullen van tijd tot tijd feesten worden georganiseerd zodat al het geleerde in een gezellige sfeer kan worden uitgeprobeerd.

Dansleraren

De dansleraren zijn Gerald Fraay, Raymond, Jeannau, Angelique, Karin, Cissy, Tanina, Ania, Floor, Sarah, Sabina en nog veel meer .
Deze ervaren, energieke en dynamische personen dansen al van jongs af aan en dansen al meer dan 20 jaar Salsa op hoog niveau. Velen zijn in Curaçao geboren en hebben daar hun basis ontwikkeld. Ze hebben in verschillende dans-showgroepen deelgenomen en les gegeven aan velen die tegenwoordig de sterren van de hemel dansen. Ze dansen de Salsa op een pittige, explosieve en sierlijke wijze.

Bij Salsipuedes mag je altijd je gemiste lessen inhalen. Stel je kan een keer op maandag niet, dan kom je gewoon op donderdag inhalen.
Kan je een hele week niet komen? Kom dan de week daarop 2X lessen. Kijk op het lesrooster voor het niveau en de danslocatie makkelijk toch?

Inschrijven

Je bevindt je hier: