Om je danshouding en -stijl te verbeteren, geven wij je graag wat algemene tips…

  1. Vermijd heen-en-weer meewiegen van je bovenlichaam tijdens het dansen. Tijdens het bewegen leun je lichtjes naar voren.
  2. Verplaats tijdens het dansen van de basispassen je gewicht volledig naar voren of naar achteren op je voet; strek nooit alleen je voet uit om de vloer alleen aan te tikken. Vermijd overstrekken van de knie bij het naar voren stappen.
  3. De heupbeweging van salsadansers ontstaat vanzelf als je op de juiste manier danst. Forceer geen overdreven heupbewegingen als aanvullende beweging, voor je het weet, kun je het jezelf niet meer afleren. Natuurlijk is de heupbeweging bij vrouwen meestal opvallender dan bij mannen, doordat zij iets bredere heupen hebben.
  4. Dans je in gesloten positie, voorkom dan vooral het op en neer bewegen (pompen) met de dansarmen (links voor de heer, rechts voor de dame).
  5. Zet je voeten lichtjes naar buiten neer, met name de linkervoet bij een break naar voren.
  6. Stap altijd eerst op de bal van je voet, laat dan de hiel zakken. Nooit eerst op de hiel stappen (zoals wanneer je gewoon loopt). Salsa dans je op de bal van je voet.
  7. Houd je voeten zo dicht mogelijk bij de grond, alsof je aan het schaatsen bent. Ze optillen en weer neerzetten in een stapbeweging ziet er plomp uit. Als je je voeten dicht bij de grond houdt, heb je ook minder kans om vol op andermans voet of enkel te trappen.
  8. Houd je benen naast elkaar in een crossbody lead of als je elkaar passeert, of kruis ze ter afwisseling licht over elkaar.
  9. Hoe sneller de muziek, hoe kleiner je passen worden. Op langzame muziek kun je wat ‘groter’ dansen.
  10. Als je alleen de basispas danst, blijf dan niet op één plek van voor naar achter bewegen, maar probeer je door de ruimte te bewegen, bijvoorbeeld door licht naar links of naar rechts te bewegen. Wissel af met basispassen opzij of schuin naar achteren (cumbia).

Tot slot: houd het klein, houd het simpel, be yourself & have fun  

Je bevindt je hier: